0528shop مشخصاتی درباره عملکرد کبد و حفظ این عضو ضروری بدن
 
فني/ تخصصي/سرگرمي
سعي بر تبادل اطلاعات در زمينه لوازم خانگي
 
 

بزرگترین و پیچیده ترین ارگان بدن كبد است. كبد بزرگترین غده بدن نیز محسوب می گردد. كبد در قسمـت راسـت شكم و زیر قفسه سینه درست زیر دیافراگم قرار دارد. كبد مخروطی شكل بوده و سطحی صاف، نرم و لاستیك مانند دارد. رنگ آن قهـوه ای متـمـایل بـه قـرمز تـیـره است. كبد از دو بخش بنام لوب بزرگ وكوچك تشكیل یافته است.
وزن آن از 1.2 تا 2.5 كیلوگرم متغیر بوده و با ابعاد 20 سانـتـی مـتـر طـول در 17 سانتی متر عرض و ضخامت 12 سانتی متر است. قسمت اعظم كبد از سلول هایی موسوم به هپاتوسیت ها تشكیل یافته است. كاركردها و وظایف متعدد كبد آن را به یك عضو بسیار حیاتی و مهم تبدیل ساخته است. وظایف كبد را میتوان اینچنین برشمرد:

1- كبد مسئول بیش از 500 كارد كرد حیاتی در بدن است.
2-بیش از یك لیتر خون در هر دقیقه از طریق كبد فیلتر میشود.
3- تفكیك مواد مغذی از مواد زاید. سم زدایی، تجزیه مواد شیمیایی و یا تبدیل مواد شیمایی سمی و غیر قابل دفع به مواد غیر سمی و قابل دفع. (متابولیزه كرده و غیر فعال كردن سموم)
4- یك كبد سالم قادر است 100 درصد باكتریها و سموم را پیش از آنكه به جریان عمومی خون بدن راه یابند، از بدن دفع كند.
5-در حفظ تعادل و تنظیم هورمونهای بدن نقش دارد.
6- در ذخیره سازی و متابولیسم چربیها، كربوهیدراتها و پروتئینها نقش دارد.
7- محل ذخیره گلوكز (قند) خون است. كبد گلوكز را تبدیل به گلیكوژن كرده و در خود ذخیره میكند. در صورت نیاز مجددا گلیوكوژن را تبدیل به گلوكز كرده و به جریان خون وارد میسازد.
8- محل ذخیره چربیها، ویتامینها (به ویژه ویتامینهای A,D,E,K,B12)، املاح معدنی (آهن، فولات، مس) و سایر مواد مغذی.
9- كبد یك كارخانه بیوشیمایی است:
* سنتز آلبومین: پروتئینی كه تبادل آب میان خون و بافتهای بدن را تنظیم میكند.
* سنتز كلسترول: كبد تمام كلسترول مورد نیاز بدن را میسازد.
* سنتز فاكتورهای انعقاد خون.
* ساخت گلوگز از برخی آمینو اسیدهای خاص، گلیسرول و لاكتات.
* سنتز گلوبین: بخشی از هموگلوبین خون.
* سنتز فاكتورهای ایمنی سیستم ایمنی بدن.
* سنتز فسفولیپیدها و لیپوپروتئینها-سنتز تریگلیسیریدها از اسیدهای چرب و گلیسرول.

10- كـبد صفرا را ترشح میكند. صفرا مایعی زرد متمایل به سـبـز اسـت. صفرا وظیفه كمك به گوارش و جذب چربیها و دفـع مــواد زاید را بر عهده دارد. تركیبات عمده صفرا شامل كلـسترول، فسـفولیپـیـدها، بـیـلی روبـیـن و املاح صفراوی اسـت. صـفـرا از طـریـق مجاری متعدد صفراوی كبد ابتدا در كیسه صفرا ذخیره شده و پس از مصرف مواد غذایی حاوی چــربی به روده كوچك تخلیه میگردد. كیسه صفرا یك ارگان گلابی شكل بوده كه به كبد متصل است.


11- زدودن بیلی روبین از خون. طحال مسئول انهدام گلبولهای قرمز فر و پیر است. از انهدام هموگلبوبین گلبولهای قرمز ماده ای زرد رنگ بنام بیلی روبین پدید می آید. اما این بیلی روبین نا محلول در آب در كبد به بیلی روبین قابل دفع تبدیل میگردد.

12- دفع آمونیاك. آمونیاك حاصل از تجزیه پروتئینها یك ماده سمی خطرناك است كه كبد با تبدیل آمونیاك به اوره این ماده سمی را از طریق ادرار از بدن دفع میكند.

13- كبد تصفیه خانه و پالایشگاه بدن است. هر چیزی كه مامیخوریم، میاشامیم، تنفس میكنیم و یا با پوستمان تماس می یابد سرانجام به كبد مان میرسد. كبد وظیفه تصفیه آلایندهای هوا، آفت كشها، دود سیگار، مواد شیمایی، الكل، مواد مخدرو تمام داروهای مصرفی ما را بعهده دارد. اگر كبد وجود نداشت داروها برای همیشه در بدنمان باقی میماندند و الكل هیچگاه از بدن دفع نمیگردید.

14-در 3 ماه نخست بارداری تولید گلبولهای قرمز در جنین منحصرا توسط كبد صورت میگیرد. از هفته 24 بارداری به بعد مغز استخوان این وظیفه را بعهده میگیرد.

* بد كاركردن، سوء تغذیه و استرس بیش از حد به كبد ریشه اكثر بیماریهاست.

* تمام خون برگشتی از دستگاه گوارش كه حاوی مواد غذایی است ابتدا به كبد میرود. بنابراین تمام غذایی كه ما میخوریم توسط كبد پردازش میشود.

یك مطلب جالب درباره كبد:

كبد از مقاومت، قدرت بازسازی و ترمیم خارق العاده ای برخوردار است. هرگاه كبد 80 تا 90 درصد سلولهایش را نیز از دست بدهد باز هم قادر است به وظایفش عمل كند. همچنین كبد قادر است خودش را بطور كامل احیاء و باز سازی كند. حتی اگر بخش عمده كبد با عمل جراحی برداشته شود، كبد پس از چند هفته قادر است كاملا خودش را بازسازی كند. از این رو در پیوند كبد تنها لوب بزرگتر كبد فرد سالم به بدن فرد دریافت كننده پیوند زده میشود كه پس از چند هفته هم اهدا كننده و هم دریافت كننده كبدشان بازسازی میگردد. اما كبد فنا ناپذیر هم نیست. سمومی مانند الكل، برخی داروها و ویروسهایی همچون هپاتیت B و C میتوانند آسیب دائمی به كبد وارد سازند.

بیماریهای شایع كبد:

1- هپاتیت: هپاتیت به التهاب كبد اطلاق میگردد. عامل این التهاب میتواند ویروسی، باكتریایی، برخی داروها و یا ضربه مكانیكی باشد. اما از این میان هپاتیت ویروسی از همه شایع تر و خطرناكتر است. هپاتیت A وE از طریق آب و غذا، هپاتیت B از طریق خون- مایعات بدن-رابطه جنسی محافظت نشده-سوزن و سرنگ مشترك-مادر آلوده به جنین انتقال می یابد. هپاتیت B مانند ویروس HIV انتقال می یابد اما بسیار آسانتر از آن بطوری كه ویروس هپاتیت B از طریق بزاق دهان نیز به آسانی انتقال می یابد. اگر بر حسب تصادف سوزن سرنگ فرد مبتلا به ویروس HIV در پوستتان فرو رود احتمال مبتلا شدن شما به این ویروس 1 در 2000 (0.2 درصد) میباشد اما اگر فرد مذكور مبتلا به هپاتیت B باشد احتمال مبتلا شدن شما به، 1 در 4 (25 درصد) كاهش مییابد. هپاتیت C نیز عمدتا از طریق خون انتقال می یابد.

2- كبد چرب: به تجمع سلولهای چربی در كبد اطلاق میگردد. كبد چرب در افراد چاق و دیابتی بیشتر مشاهده میگردد.

3- سرطان كبد:در این حالت تكثیر سلولهای كبدی سریعتر از حالت معمول انجام میگیرد. هپاتیت B و C شانس ابتلا به سرطان كبد را افزایش میدهند.

4- سیروز كبدی(تنبلی كبد): آسیب پیشرفته به كبد سیروز كبدی نامیده میگردد. در این حالت بافت طبیعی كبد به یك بافت‌ جوشگاهی‌ تبدیل میگردد. سیروز كبدی موجب میگردد تا كبد دیگر نتواند خودش را ترمیم و بازسازی كند به همین خاطر كبد بتدریج از كار می افتد. پیوند كبد تنها راه درمان سیروز كبدی میباشد. مصرف زیاد مشروبات الكلی، هپاتیت B و C، و بیماریهای خود ایمنی از عوامل ایجاد كننده سیروز كبدی میباشند. در زیر میتوانید تصویر كبد سالم (راست) و سیروز كبدی(چپ) را مشاهده كنید.

5- سنگ كیسه صفرا: به وجود سنگ در كیسه صفرا اطلاق میگردد. سنگ كیسه صفرا عمدتا ازبلورهای كلسترول تشكیل یافته است اما در این سنگها املاح صفراوی و كلسیم نیز مشاهده میگردد. رژیم غذایی پر چرب و كم فیبر، اضافه وزن و چاقی و قرصهای ضد بارداری از عوامل بروز سنگ كیسه صفرا میباشد.

6- یرقان(زردی): به افزایش غلظت بیلی روبین خون اطلاق میگردد. یرقان موجب زرد شدن پوست، سفیدی چشمها و غشاء مخاطی دهان میشود. این رنگ زرد در موارد شدید تر به قهوه ای میگراید. انسداد مجاری صفراوی، بیماریهای خونی (مانند كم خونی)، نارسایی های كبدی، نقصهای ژنتیكی و هپاتیت ویروسی از عوامل بوجود آورنده یرقان میباشند. مصرف غذاها و مواد شیمایی حاوی مقادیر زیاد بتا كاروتن مانند هویج نیز باعث زردی پوست میشود اما سفیدی چشم در این حالت زرد نمیشود. یرقان فیزیولوژیك در نوزادان تازه متولد شده یك امر طبیعی و بی خطر میباشد. این زردی از روز دوم و پنجم تولد در نوزاد بروز كرده و حداكثر تا دو هفته باقی میماند. علت زردی فیزیولوژیك تغییرات خونی و عدم تكامل كامل كبد نوزاد می باشد. اگر زردی پس از هفته نخست تولد در نوزاد بروز كند ممكن است بعلت شیر مادر باشد كه می‌بایست شیر مادر برای چند روز قطع و سپس مجددا آغاز گردد. (البته زردی نوزادان را حتما با پزشك متخصص خود در میان بگذارید) زردی نشانه بیماریست است و نه یك بیماری.

علایم خوب كار نكردن كبد به قرار زیر میباشد:

1- عدم تحمل غذاهای چرب و ادویه دار.
2- افزایش وزن.
3- سردرد تكرار شونده.
4- سوء هاضمه.
5- یبوست مزمن.
6- ضایعات پوستی: اگزما، پسوریازیس و جوش دانه ها.
7- طعم فلزی در دهان.
8- تورم و یا درد شدید شكم.
9- اختلالات رود ه ای، سینوسی و آلرژیك.
10- سیستم ایمنی ضعیف.
11- پیری زود رس.
12- خستگی مزمن.
13- خونریزی و یا كبود شدن سریع پوست.
14- ادم(خیز) پاها. (تجمع پاها از مایعات)
15- مدفوع آغشته به خون و یا قیر مانند و یا مدفوع كم رنگ.
16- ادرار خیلی تیره.
17- خارش طولانی مدت پوست.
18- بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ و علائم شبیه آنفلوانزا.

راههای محافظت از این ارگان حیاتی:

1- از مصرف مشروبات الكلی و مواد مخدر اجتناب ورزید.
2- هرگز داروها و مواد مخدر را با الكل نیامیزید. مصرف همزمان استامینوفن و الكل برای كبد بسیار سمی بوده و به آن آسیب جدی وارد میسازد.
3- مصرف بی رویه استامینوفن و سایر مسكنهای درد مانند TYLENOL (به غیر از آسپرین) برای كبد مضر میباشد.
4- حتما خود را در مقابل ویروس هپاتیت B واكسینه كنید.
5- داروها نیز سم محسوب میشوند. بنابراین از مصرف خود سرانه آنها بپرهیزید. داروها را با تجویز پزشك مصرف كرده و میزان دوزمصرفی انها را افزایش ندهید.
6- از مصرف بیش از حد ویتامین های محلول در چربی مانند A,D,E,K بپرهیزید.
7- از مصرف غذاهای پر چرب بپرهیزید. كبد تمام كلسترول مورد نیاز بدن شما را میسازد.
8- وزن خود را كنترل كنید. چاقی شما را مستعد بیماریهای: كبد چرب، هپاتیت و سیروز كبدی میكند.
9- بهداشت فردی را رعایت كنید.
10- از مصرف داروهای غیر ضروری اجتناب ورزید. از مصرف همزمان چند دارو با هم خودداری كنید مگر با تجویز پزشك.
11- مصرف ویتامین C و چای سبز برای سلامتی كبد مفید است.
12- مصرف غذاهای سرخ كرده، آماده(فست فود) و روغنهای جامد را به حداقل برسانید.
13- از غذاهای پرچرب،خیلی شیرین و یا شور بپرهیزید.
14- از روبوسی افراد غریبه خودداری كنید.
15- بطور منظم ورزش كنید.2 تا 3 روز در هفته فعالیت بدنی داشته باشید.
16- مصرف غذاهای پر فیبر را افزایش دهید مانند: سبزیجات، میوه ها، برنج، غلات و دانه های كامل.
17- هرگز به سرنگ و سوزنهای دور انداخته شد دست نزنید.
18- بخارات حاصل از رنگها، حلالها، تینرها، چسبها، اسپری های رنگ، اسپری های آفت كش و حشره كش همگی سمی هستند. بنابراین هنگام سمپاشی، استفاده از اسپری حشره كش ورنگ كردن حتما از ماسك استفاده كرده و از تهویه مناسب اتاق مطمئن گردید. همچنین برای جلوگیری از تماس یافتن این گونه مواد شیمایی با پوست حتما از دستكش، كلاه و ماسك استفاده كنید.
19- از آمیزش جنسی محافظت نشده و به اشتراك گذاشتن سرنگ و سوزن اجتناب ورزید.
20- هپاتیت B و Cدرمان نشده منجر به سیروز كبدی، سرطان كبد و سرانجام پیوند كبد میگردند. بنابراین چنانچه جزو آن دسته از افرادی میباشید كه در معرض این بیماریها قرار دارید حتما واكسن هپاتیت B را تزریق كنید و بطور منظم هم تست هپاتیت را انجام دهید. افراد زیر بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت میباشند:

* افرادی كه از داروهای داخل وریدی استفاده میكنند.
* معتادانی كه از سوزن و سرنگ مشترك استفاده میكنند.
* زنان و مردانی كه شریك جنسی متعدد دارند.
* كاركنان آمبولانسها، پرستاران، آتش نشانان، افسران پلیس و غسالها.


مصرف زیاد آنتی بیوتیک به کبد صدمه می زند

با وجود اینکه مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از عفونت ها و مشکلات دستگاه تنفسی مفید است اما مصرف زیاد آن موجب آسیب به کبد می شود. 06/10/1385.
با وجود اینکه مصرف آنتی بیوتیک در بسیاری از عفونت ها و مشکلات دستگاه تنفسی مفید است اما مصرف زیاد آن موجب آسیب به کبد می شود.



به نقل از ال ای تایمز ، فقط در سال 2004بیش از 6 میلیون بیمار در آمریکا از آنتی بیوتیک استفاده کرده اند و با وجود خاصیت ضد میکروبی آنتی بیوتیک مصرف مداوم آن باعث می شود که میکروب های بدن نیز نسبت به آن مقاوم تر شوند.
بنابر همین گزارش ، در چند سال اخیر مصرف آنتی بیوتیک بسیار شایع شده و حتی بیماران برای بیماری هایی که نیاز به آنتی بیوتیک نداشته مانند سرماخوردگی و برونشیت نیز از آن استفاده می کرده اند.
اما مسئله قابل توجه این است که مصرف زیاد و مکرر این دارو علاوه بر بی ثمر بودن آن موجب بروز عوارضی بر کبد می شود و از آنجا که کبد وظیفه تصفیه خون بدن را نیز به عهده دارد فشار بیشتری به آن وارد شده و رسوبات تاثیر بیشتری بر آن دارند.
به همین دلیل متخصصان به بیماران به ویژه بیماران کلیوی و کبدی هشدار می دهند که به طور خودسرانه و یا بیش از میزان تجویز شده توسط پزشک از آنتی بیوتیک استفاه نکنند و در عین حال در صورت تجویز پزشک نیز دوره یک هفته تا 10 روزه درمان را کامل نمایند

غذیه مناسب برای سلامت كبد كبد یك عضو بسیار حیاتی برای بدن است. این عضو با وزن تنها 5/1 كیلوگرم، 500 كار متفاوت انجام میدهد كه مهمترین وظیفه آن متابولیسم پروتئینها،كربوهیدراتها و چربیها است. تغذیه مناسب برای سلامت كبد

كبد یك عضو بسیار حیاتی برای بدن است. این عضو با وزن تنها 5/1 كیلوگرم، 500 كار متفاوت انجام میدهد كه مهمترین وظیفه آن متابولیسم پروتئینها،كربوهیدراتها و چربیها است. كبد همچنین عمل ذخیره سازی و فعال سازی ویتامینها و مواد معدنی را انجام میدهد؛تولید صفرا میكند كه برای هضم و جذب چربیها لازم است؛ آمونیاك را كه بسیار سمی است با تبدیل به اوره ، از خون پاك و سم زدایی میكند؛انواع پروتئین های خونی و فاكتورهای انعقادی در كبد ساخته میشوند .كبد همچنین استروئیدها را متابولیزه میكند،داروها و الكل را از خون پاك میكند و باكتریها و مواد زائد را از خون میگیرد.تقریبا 1500cc خون در دقیقه از كبد عبور میكند.اگر كبد فردی را برداریم،فرد ، ظرف 24 ساعت می میرد،با این حال انسان میتواند با 20-10 % كبد خود زنده بماند. كبد بیشترین سهم مصرف انرژی پایه را نیز به خود اختصاص میدهد.(29% متابولیسم پایه).

مواردی كه به كبد آسیب می رساند عبارتند از:

1. خوردن زیاد
2. بد خوردن : مثلا خوردن زیاد محصولات تهیه شده از آرد تصفیه شده،غذاهای آماده،شكر زیاد،چیپس و ...
3. رژیم كم پروتئین،پر كربوهیدرات،پر چربی . به خصوص رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع و روغنهای هیدروژنه.
4. موادی همچون الكل،سیگار،كافئین، theobromine و ...
5. انواع داروهای خوراكی مثلا قرصهای ضد بارداری.
6. افزودنی های مواد غذایی

توصیه های تغذیه ای برای سلامت كبد :

* از نیكوتین،الكل،كافئین،گوشت قرمز،قند ساده و غذاهای سرخ شده كمتر استفاده كنید.
* از منابع غذایی پتاسیم بیشتر استفاده كنید مثل موز،كشمش،آلو،بادام و انواع سبزیجات.
* آب زیاد بنوشید.سعی كنید هر ساعت مقداری آب بخورید.
* سبزیجات خام بیشتر مصرف كنید.
* آب هویج و آب چغندر بیشتر مصرف كنید.
* روغن مایع مصرف كنید و از كره،مارگارین،روغن جامد و دنبه اجتناب كنید.
* ویتامین K برای جلوگیری از سیروز كبدی مفید است.
* از مصرف زیاد ویتامین A پرهیز كنید،بدین منظورنباید روغن كبد ماهی زیاد مصرف كنید.هركس كه بیشتر از 50,000 IU ویتامینA،به مدت یكسال مصرف كرده باید این دریافت را كاهش دهد و بهتر است كه از منابع حاوی پیش ساز ویتامین A یعنی بتا كاروتن ، مانند هویج، زرد/الو،طالبی و ... استفاده كند.
* هرگز مرغ،ماهی یا گوشت خام یا نیم پز نخورید زیرا خطر شدید عفونت با باكتریها ،پارازیتها و ...را به همراه دارد.
* لیمو یكی از بهترین دوستان كبد است. بیشتر لیمو بخورید.
* Coenzyme Q10 ، به رساندن اكسیژن به كبد كمك میكند.
* لسیتین از تجمع چربی در كبد جلوگیری می كند.
* از ملین های قوی استفاده نكنید.اما همیشه هم از بروز یبوست جلوگیری كنید.




انار تصفیه كننده خون بوده و خوردن آن از بیماری قند جلوگیری می‌كند.

انار سرشار از ویتامین‌ها است. طبیعتی سرد و خنك دارد ولی خاصیت غذایی آن كم است. انار نشاط بخش بوده، باعث تصفیه كبد می‌شود، چهره را شاداب و تقویت كننده مثانه و مجاری ادرار است. انار شیرین برای درمان آسم، درد سینه، سرفه‌های شدید و تشنگی بسیار موثر است.
انار ترش و شیرین ادرار آور است و فشار خون را كاهش می دهد، این نوع انار برای درمان استفراغ، حالت تهوع و التهاب معده مفید می‌باشد. انار پخته برای از بین بردن زخم ناخن مفید است. همچنین مخلوط رب انار با عسل در بهبود سرفه‌های شدید و توام با خلط خون آلود بسیار مؤثر است. علاوه بر آن استفاده از رب انار برای زخم‌های دهانی و آفت‌ها مفید است.
شستن مقعد با آب جوشانده پوست انار برای خونریزی مقعد و بواسیر سودمند است. رب انار یبوست آور بوده و التهاب و تشنگی را برطرف و در تب‌های شدید موثر بوده و انار سیاه هم برای درمان سیاه سرفه مفید است.
گل انار جهت خونریزی لثه‌ها مفید است. همچنین اشخاصی كه به طور مرتب دچار یبوست می‌شوند مضر است. علاوه بر آن خوردن انار زیاد در یك وعده مضر بوده و باعث بیماری و ناراحتی معده می‌شود. همچنین برای افرادی كه دچار نفخ معده هستند زیان آور است.


شربت راوند (شربت تصفیه خون)
ترکیبات : عصاره گیاهان چوب چینی ، کاسنی ، ریشه کاسنی ، کلبال رومی و زرشک کوهی
وزن این بسته 1.5کیلو میباشد

خواص : امراضی که مصرف شربت راوند برای درمان آنها بسیار مفید میباشد :
برای درمان بسیاری از بیماریهای مربوط به کبد
خواب رقتن دستها و پاها در اثر نشستن زیاد
احساس حرارت زیاد در سر و دیگر قسمتهای بدن
مورمور کردن دستها و پاها
کبودی رنگ چهره و یا لبها
رنگ چشمها، از سفیدی نرمال خود به زردی یا مایل به زردی و قهوه ای تغییر رنگ داده است.
جوش و لکهای ایجاد شده بر روی صورت و بدن در اثر ضعف سیستم تصفیه خون و کبد
تقویت کبد و تصفیه خون
درمان قند خون (دیابت)
داروی شراب الصحه مخصوص درمان قند خون
چربی خون
فشار خون
برای درمان بیماریهای صفراوی بسیار موثر میباشد
یرقان و زردی در بزرگسالان و کودکان
در نوزادان علاوه بر درمان زردی، خونی که از شکم مادر در معده آنها مانده است را بیرون میکند.
مکمل داروهای تقویت معده
همچنین این شربت سرشار از ویتامینهای A , B , C میباشد.
نحوه استفاده : هر روز صبح یک استکان ناشتا

موفق باشید.



نظرات شما عزیزان:

hamid
ساعت11:37---15 مهر 1392
بابا دمت گرم.درمان گون درد چیه

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ خودتان خوش آمدید. www.0528shop.ir
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
4 فروردين 1392
5 بهمن 1391 5 مرداد 1391 2 مرداد 1391 5 دی 1390 1 دی 1390 7 آبان 1390 1 آبان 1390 2 مهر 1390 6 شهريور 1390 2 شهريور 1390 1 شهريور 1390 3 تير 1390 2 تير 1390 1 تير 1390 4 خرداد 1390 5 ارديبهشت 1390 3 ارديبهشت 1390 7 فروردين 1390 3 فروردين 1390 8 اسفند 1389 7 اسفند 1389 3 اسفند 1389 2 اسفند 1389 1 اسفند 1389
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فني/ تخصصي/سرگرمي و آدرس jamservice.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 42
تعداد نظرات : 24
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->